15 / 09 / 2015

Το πρώτο Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής στον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην Ελλάδα

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 – Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του Πρώτου Τμήματος Εφηβικής Ιατρικής στον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην Ελλάδα.

Το πρώτο Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής στον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην Ελλάδα

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 – Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του Πρώτου Τμήματος Εφηβικής Ιατρικής στον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην Ελλάδα.

Το νέο τμήμα  απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 12-19 ετών και εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας.

Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, απαρτίζεται από παιδίατρο εφηβικής ιατρικής, ενδοκρινολόγο, γυναικολόγο, δερματολόγο, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, διατροφολόγο κ.ά. To τμήμα λειτουργεί σε συνεργασία με τον οικογενειακό παιδίατρο για τα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας που χρειάζονται διεπιστημονική αντιμετώπιση από ομάδα ιατρών. Με κύριο γνώμονα την άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ιατρικών και αναπτυξιακών αναγκών των εφήβων, το νέο Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής παρέχει υψηλής ποιότητας υγειονομική φροντίδα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον και με ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονέων (απογευματινές ώρες).  

Ειδικότερα, το Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής καλύπτει θέματα που αφορούν στις εξής κατηγορίες:
1. Σωματική και Εφηβική Ανάπτυξη
2. Θέματα διατροφής (διατροφικές διαταραχές, επικίνδυνες δίαιτες,  παχυσαρκία κ.ά)
3. Γυναικολογικά προβλήματα (διαταραχές εμμηνορρυσίας, προστασία και έλεγχος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων)
4. Ενδοκρινολογικά προβλήματα
5. Δερματολογικά προβλήματα
6. Διαταραχές συμπεριφοράς (διαχείριση άγχους, διαχείριση θυμού, επίλυση συγκρούσεων, οικογενειακή δυσλειτουργία, λεκτική ή σωματική παρενόχληση)
7. Παθολογική χρήση διαδικτύου, χρήση ουσιών, κάπνισμα και άλλες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου
8. Συμβουλευτική και στήριξη εφήβων – οικογένειας

Η Δρ. Ελισάβετ Ανδρή, Παιδίατρος εφηβικής ιατρικής και Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Εφηβικής Ιατρικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: «Οι έφηβοι αποτελούν μία ηλικιακή ομάδα με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και ξεχωριστές υγειονομικές ανάγκες. Η εφηβεία είναι μία από τις πιο καθοριστικές περιόδους στη ζωή του ανθρώπου, αποτελώντας τη γέφυρα μεταξύ της παιδικής ζωής και της ενηλικίωσης. Γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο, στο νέο Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής  είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε  άμεσα και αποτελεσματικά όλο το φάσμα των εφηβικών θεμάτων,  με άρτια διεπιστημονική προσέγγιση, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους, σε κάθε τους βήμα».